Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Čaputová ďakuje MAAE za monitorovanie jadrových zariadení na Ukrajine

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová Foto: TASR Jaroslav Novák

Ako uviedla prezidentka na sociálnej sieti, Grossi v rozhovore vysoko ocenil úroveň slovenskej jadrovej energetiky a slovenských odborníkov a odborníčok, ktorí majú veľký rešpekt doma i v zahraničí.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová poďakovala generálnemu riaditeľovi Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Rafaelovi Grossimu za intenzívne angažovanie MAAE pri monitorovaní situácie a bezpečnosti jadrových zariadení na Ukrajine. Prezidentka to v pondelok uviedla na svojom profile na sociálnej sieti.

"Poďakovala som mu tiež za intenzívne angažovanie MAAE pri monitorovaní situácie a bezpečnosti jadrových zariadení v našom priamom susedstve na Ukrajine, najmä Záporožskej jadrovej elektrárne, ktorú okupujú ruské vojská, a v ktorej okolí sú stále zaznamenávané zvýšené vojenské aktivity," uviedla prezidentka na sociálnej sieti po stretnutí s Grossim. Šéfa MAAE pri príležitosti jeho oficiálnej návštevy na Slovensku prijala prezidentka v pondelok v Prezidentskom paláci.

Ako uviedla prezidentka na sociálnej sieti, Grossi v rozhovore vysoko ocenil úroveň slovenskej jadrovej energetiky a slovenských odborníkov a odborníčok, ktorí majú veľký rešpekt doma i v zahraničí. "Podľa jeho slov môže byť Slovensko dobrým príkladom aj pre ostatné krajiny. Pri napĺňaní klimatických cieľov nám jadrová energia, spolu s potrebou rozšírenia obnoviteľných zdrojov bude pomáhať dosiahnuť naše záväzky," priblížila prezidentka.