Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Cargo-partner rozširuje kapacitu logistického centra v D. Strede

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cargo-partner pôsobí na Slovensku 30 rokov, iLogistics Centrum v Dunajskej Strede je v prevádzke od roku 2012.

Dunajská Streda 14. novembra (TASR) - Logistické centrum spoločnosti cargo-partner v Dunajskej Strede sa rozrastie o novú halu. V poradí tretí skladovací priestor zdvojnásobí skladovú kapacitu zo súčasných 27.600 na 50.000 paliet. Na slávnostnom výkope sa v utorok zúčastnili zástupcovia spoločnosti, veľvyslanec Rakúska na Slovensku Johannes Wimmer a ďalší hostia. Informovala o tom spoločnosť.

Cargo-partner pôsobí na Slovensku 30 rokov, iLogistics Centrum v Dunajskej Strede je v prevádzke od roku 2012. V roku 2022 predstavoval obrat takmer 140 miliónov eur a spoločnosť aktuálne v pobočkách v Bratislave, Dunajskej Strede, Žiline a Košiciach zamestnáva vyše 200 ľudí. Po spustení plnej prevádzky novej haly vytvorí ďalších 60 až 70 pracovných miest. Jej vybudovanie je štvrtou a poslednou fázou projektu, čím sa skladová kapacita logistického komplexu zvýši na 34.300 štvorcových metrov na celkovej ploche 60.000 štvorcových metrov. Prevádzka v novej hale by mala byť spustená začiatkom štvrtého kvartálu 2024 a v prvej fáze by tam malo nájsť prácu 20 nových zamestnancov.

Centrum v Dunajskej Strede je podľa generálneho riaditeľa Stefana Krautera jedným z najdôležitejších železničných uzlov cargo-partner v Európe, umožňuje dodávať automobilové komponenty popredným výrobcom vo viacerých krajinách strednej Európy.