Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Časť obchodov Lego v Rusku zatvorili, sankcie zasiahli dodávky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Andrej Galica

Dánska spoločnosť už v marci oznámila, že v dôsledku sankcií voči Moskve po invázii Ruska na Ukrajinu zastavila dodávky do všetkých svojich obchodov v Ruskej federácii.

Moskva/Kodaň 3. júna (TASR) - Predajca hračiek dánskej firmy Lego v Rusku v piatok oznámil, že dočasne zatvára niektoré obchody v krajine, pričom ako dôvod uviedol problémy s dodávkami. Dánsky výrobca začal zastavovať svoje dodávky do Ruska po jeho invázii na Ukrajinu. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Dodávky výrobkov Lego do Ruska sa dočasne zastavili a naše obchody fungujú iba z miestnych zásob. Vzhľadom na tento vývoj sme prácu v niektorých obchodoch pozastavili," uviedol ruský predajca hračiek Lego.

Dánska spoločnosť už v marci oznámila, že v dôsledku sankcií voči Moskve po invázii Ruska na Ukrajinu zastavila dodávky do všetkých svojich obchodov v Ruskej federácii. Okrem sankcií uviedla firma v marci ako dôvod aj nepredvídateľné prostredie. Lego má v Rusku celkovo 81 obchodov, ktoré prevádzkuje spoločnosť Inventive Retail Group.