Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Caterpillar chce v košickom centre vývoja prijať stovky IT pracovníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Centrum bude mať na starosti vývoj softvérových produktov pre americkú spoločnosť, ktorá je známa výrobou a predajom strojov a motorov.

Košice 8. júna (TASR) - Spoločnosť Caterpillar Inc. otvorila v Košiciach centrum pre vývoj digitálnych aplikácií. Do konca roka plánuje prijať desiatky IT pracovníkov, v najbližších rokoch to majú byť až stovky zamestnancov, investícia bude v miliónoch dolárov. Oznámili to vo štvrtok v Košiciach predstavitelia spoločnosti.

Centrum bude mať na starosti vývoj softvérových produktov pre americkú spoločnosť, ktorá je známa výrobou a predajom strojov a motorov. "V Európe sme v podstate jediné primárne vývojové centrum, ktoré má rásť," uviedol riaditeľ Caterpillar Slovakia, s. r. o., Marek Uhrín.

Nábor pracovníkov už začal, plánom je získať ich niekoľko desiatok do konca roka. "Predpokladáme ich stovky, nemáme presný časový rámec, ale cieľom je zamestnať najlepších ľudí. Zatiaľ nemáme presnú sumu investícií, ale určite to budú milióny dolárov," povedal viceprezident Caterpillar Inc. Ogi Redzic.

Medzi dôvodmi, prečo sa spoločnosť rozhodla pre Košice, sú IT odborníci, ktorí tu už pôsobia a ktorých doplnia mladé talenty v tomto sektore. "Na začiatok budeme potrebovať skúsených vývojárov v širokom spektre technológií, seniorov, technických lídrov, ktorí budú zakladať svoje tímy, budú ich budovať, a tým, ako budeme rásť, tak sa budeme vedieť podieľať na stále väčšom portfóliu aplikácií Caterpillaru," uviedol Uhrín. Centrum bude spolupracovať s tímami firmy, ktoré už existujú vo Švajčiarsku, Indii a Amerike. "Staviame sa okolo nich na už existujúci vývoj, ale budeme sa snažiť vytvoriť autonómne centrum, ktoré bude vedieť dodávať end-to-end celé riešenia," dodal riaditeľ.

Súčasťou aktivít centra bude spolupráca s košickými univerzitami.

Caterpillar je na Slovensku prítomný od roku 2018 cez firmu Solar Turbines Slovakia.