Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy klesli

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Investori totiž očakávajú, že zásoby komodity v USA aj minulý týždeň vzrástli. A to v čase, keď Saudská Arábia zvýšila dodávky ropy na svetové trhy.

New York 7. mája (TASR) - Ceny ropy dnes klesli. Investori totiž očakávajú, že zásoby komodity v USA, ktoré sú ich najväčším svetovým spotrebiteľom, aj minulý týždeň vzrástli. A to v čase, keď Saudská Arábia zvýšila dodávky ropy na svetové trhy. Informovala o tom agentúra AP.

Americké úrady zverejnia štatistiky o vývoji zásob v stredu 8. mája, a ak sa splnia odhady investorov, bude to znamenať, že dopyt po rope v USA je stále pomerne slabý.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v júni sa dnes na poludnie v New Yorku predával za 95,73 USD (73,94 eura), čo je o 43 centov menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent dnes klesla o 29 centov na 105,17 USD za barel.

Podľa odhadu odborníkov sa zásoby čierneho zlata v USA v týždni do 3. mája zvýšili o 2,8 milióna barelov. A v predchádzajúcom týždni, ktorý bol posledným aprílovým týždňom, dokonca stúpli o 6,7 milióna barelov, čo prispelo k poklesu cien ropy o 2 %.