Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

CENTIRE: Inovačná súťaž o prezentáciu na IXPO má svojich finalistov

TuLiMark – pasívna navigácia, finalista projektu OpenMaker Foto: CENTIRE

Slovenské spoločnosti, ktoré pôsobia v oblasti inovácií a technológií, mali od novembra možnosť zapojiť sa do inovačnej súťaže, vyhlásenej konzultačnou spoločnosťou Centire.

Bratislava 27. marca (OTS) - Hlavnou výhrou je možnosť prezentovať sa na najväčšom technologickom festivale na Slovensku IXPO v termíne 26. – 28. 4. 2019 v Bratislave. Do finále postúpilo 6 najlepších projektov a o víťazovi sa rozhodne 26. marca.

Do finálovej šestky sa dostali projekty ako „Komplexná letecká a interiérová 360˚ virtuálna prehliadka s Hotspotmi pre uľahčenie orientácie“, „Website builder s implementovaným SEO analyzátorom a systémom administrácie koncovým užívateľom“, „HandCubeKeys – klávesnica pre hendikepovaných“, „Využitie technológie 3D skenovania a vizualizácie vnútorných priestorov v praxi“, „Scénická kreatíva pre účely vizuálnej komunikácie“ a „Priemysel 4.0 – lokalizácia“.
Ľubomír Billý, senior consultant spoločnosti Centire
Foto: CENTIRE

Teší nás, že je na Slovensku mnoho šikovných ľudí, ktorí majú potenciál byť významným hráčom nielen na domácom trhu technológií, ale aj na tom medzinárodnom. Všetky finálové projekty sú naozaj perspektívne a vybrať víťaza bude naozaj náročné. Rozhodovať budú malé detaily,“ povedal Ľubomír Billý z vyhlasovateľskej spoločnosti.

Víťaz získa možnosť prezentovať sa na najväčšom technologickom festivale a spoločnosť Centire mu preplatí náklady, spojené s prípravou prezentačného stánku či priestoru do výšky 3.000 €.
Clay Next – dizajnová keramická bezdotyková nabíjačka, finalista projektu OpenMaker
Foto: CENTIRE

Do súťaže sa mohli zapojiť spoločnosti s interaktívnymi a kreatívnymi nápadmi, ktoré splnili podmienky, stanovené vyhlasovateľom súťaže. Tými boli súhrn tržieb za posledné tri roky vyšší ako 40.000 € či referencie na minimálne tri projekty.

Finálové projekty:
1. Komplexná letecká a interiérová 360˚ virtuálna prehliadka s Hotspotmi pre uľahčenie orientácie (od spoločnosti I The Design - špecializuje sa na 360˚ virtuálne prehliadky, na licencované letecké virtuálne prehliadky a na scénickú 360˚ kreatívu)
2. Website builder s implementovaným SEO analyzátorom a systémom administrácie koncovým užívateľom (od firmy SEO Guru - vyvíja webové riešenia pre slovenské firmy a zviditeľňuje ich na internete)
3. HandCubeKeys – klávesnica pre hendikepovaných (od spoločnosti Kovoefekt – zaoberá sa povrchovou úpravou kovov a konštrukcií)
4. Využitie technológie 3D skenovania a vizualizácie vnútorných priestorov v praxi (od firmy Marpex – vyvýja, vyrába a realizuje projekty priemyselnej automatizácie a distribuuje elektronické prvky a automatizačné systémy a zariadenia)
5. Scénická kreatíva pre účely vizuálnej komunikácie (od spoločnosti I The Design - špecializuje sa na 360˚ virtuálne prehliadky, na licencované letecké virtuálne prehliadky a na scénickú 360˚ kreatívu)
6. Priemysel 4.0 – lokalizácia (od firmy Infotech – vytvára internetové a mobilné aplikácie pre firemných aj koncových užívateľov)