Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Centrálny depozitár cenných papierov SR upozorňuje na podvodné faktúry

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Centrálny depozitár cenných papierov považuje toto konanie za poškodzovanie dobrého mena spoločnosti.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Centrálny depozitár cenných papierov (CDCP) SR bol upozornený na faktúru, ktorú v jeho mene poslal neznámy odosielateľ. Bola vystavená za služby spojené s kryptomenou a sú na nej identifikačné údaje CDCP. Centrálny depozitár nie je vystavovateľom tejto faktúry, preto upozorňuje na podvod. Zistil tiež, že podobných faktúr existuje viac. Informoval o tom v piatok.

Uviedol, že na faktúrach sú uvedené viaceré nesprávne údaje. Účet, na ktorý majú byť poukázané platby, nepatrí im, služby spojené s kryptomenou neposkytujú a na jednej z faktúr je nesprávne aj logo v hlavičke.

Suma na faktúrach je podľa slov spoločnosti pomerne vysoká. "Preto chceme upozorniť občanov, aby takúto faktúru neuhrádzali, jej pravosť si môžu overiť priamo u nás na adrese faktura@cdcp.sk," povedala obchodná riaditeľka Dagmar Kopuncová.

Centrálny depozitár cenných papierov považuje toto konanie za poškodzovanie dobrého mena spoločnosti. Okrem toho sa domnieva, že bol spáchaný trestný čin. Podali preto trestné oznámenie.