Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Cenu za uplatňovanie etických princípov získali Kooperativa a Rona

Na snímke budova, v ktorej sídli Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) na Grösslingovej ulici v Bratislave 15. júla 2020. Foto: TASR – Jaroslav Novák

I keď komisia vybrala dvoch víťazov, kritériá súťaže podľa nej splnili všetky prihlásené firmy.

Bratislava 2. júna (TASR) – Do 19. ročníka súťaže Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) o Veľkú cenu SOPK za uplatňovanie etických princípov v podnikaní sa v tomto roku zapojilo 17 spoločností. Z nich odborná komisia vybrala dvoch víťazov, a to spoločnosť Kooperativa poisťovňa a sklársku firmu Rona Lednické Rovne. Víťazov SOPK zverejnila na štvrtkovom zasadnutí Zhromaždenia delegátov SOPK.

Veľká cena SOPK má ukázať verejnosti, že podnikať sa na Slovensku dá slušne a korektne a že etika je samozrejmou súčasťou podnikateľského života. Víťazné firmy môžu používať logo súťaže na svoju propagáciu.

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Kooperativy Vladimír Bakeš po prevzatí ocenenia pripomenul, že posledné dva roky boli pre firmu náročné. "Som osobne šťastný, že komisii neuniklo pôsobenie našej spoločnosti v oblasti poskytovania služieb za posledné dva roky. Tieto dva roky boli náročné pre každého z nás a zvlášť pre takú spoločnosť, akou je Kooperativa ktorá obsluhuje takmer 1,5 milióna klientov," povedal Bakeš. Spolumajiteľ a člen predstavenstva Rona Štefan Hanák zdôraznil, že ocenenie patrí všetkým 1550 zamestnancom.

I keď komisia vybrala dvoch víťazov, kritériá súťaže podľa nej splnili všetky prihlásené firmy.