Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Ceny benzínov a nafty v 19. týždni poklesli

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V medzitýždennom porovnaní zlacnel aj skvapalnený ropný plyn (LPG), ktorý sa predával za 0,695 eura za liter.

Bratislava 17. mája (TASR) - Spotrebiteľské ceny benzínov v 19. týždni výrazne zlacneli a dosiahli najnižšie hodnoty za posledných osem týždňov (od polovice marca). Pokles ceny zaznamenala aj nafta, ktorú motoristi nakupovali najvýhodnejšie za posledných 16 týždňov (od polovice januára). Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Cena benzínu natural 98 počas 19. týždňa dosiahla 1,846 eura za liter, čo bolo o tri centy menej ako v predchádzajúcom týždni. Klesla aj cena benzínu natural 95, ktorý sa predával za 1,631 eura, medzitýždenne tak zlacnel o takmer tri centy za liter. Nižšia bola aj cena nafty, liter sa predával za 1,516 eura, čo predstavovalo pokles o 2,5 centa.

V medzitýždennom porovnaní zlacnel aj skvapalnený ropný plyn (LPG), ktorý sa predával za 0,695 eura za liter. Nižšiu cenu zaznamenal aj skvapalnený zemný plyn (LNG), predával sa za 1,529 eura za kilogram. Cena stlačeného zemného plynu (CNG) sa nezmenila a zostala na úrovni zo začiatku mája, kilogram plynu stál 1,601 eura.