Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy opäť klesli, pokles sa však spomalil

Foto: TASR/AP

Pokles ceny WTI bol ešte miernejší. Dosiahla 53,10 USD/barel, čo v porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou znamená pokles o štyri centy.

Tokio 28. januára (TASR) - Ceny ropy pokračovali v utorok v poklese, už šiesty obchodovací deň po sebe, pokles sa však v porovnaní s predchádzajúcim dňom spomalil. Trhy naďalej ovplyvňuje situácia v Číne, ktorá zápasí s novým koronavírusom, producenti ropy však dávajú najavo, že v prípade potreby vedia zasiahnuť.

Saudská Arábia ako najvplyvnejší člen Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) uviedla, že OPEC a ďalší producenti vývoj okolo koronavírusu pozorne sledujú a v prípade zmien v dopyte sú pripravení reagovať.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v marci dosiahla do 7.18 h SEČ 59,21 USD (53,71 eura) za barel (159 litrov), čo znamená pokles o 11 centov. Situácia sa tak oproti pondelkovému obchodovaniu (27. 1.) čiastočne upokojila, keďže v pondelok nakrátko klesla na 58,50 USD/barel, čo predstavovalo takmer 3-mesačné minimum.

Pokles ceny WTI bol ešte miernejší. Dosiahla 53,10 USD/barel, čo v porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou znamená pokles o štyri centy. V pondelok dosiahla počas obchodovania 52,13 USD/barel. To bola najnižšia hodnota od začiatku októbra.

(1 EUR = 1,1025 USD)