Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno veľmi nemenili

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Investori nervózne sledujú vývoj vojny na Ukrajine a vlečúce sa snahy o dosiahnutie diplomatického riešenia na rokovaniach.

Singapur 24. marca (TASR) - Ceny ropy sa vo štvrtok ráno veľmi nemenili po prudkom náraste o vyše 5 % v predchádzajúcom dni. Situáciu na trhoch ovplyvňujú rastúce obavy z ďalších sankcií proti Rusku, ktoré by mohli zasiahnuť dodávky komodity na trhy, a tiež vysoká inflácia a plány centrálnych bánk na zvýšenie úrokových sadzieb.

Investori nervózne sledujú vývoj vojny na Ukrajine a vlečúce sa snahy o dosiahnutie diplomatického riešenia na rokovaniach. Všetky oči sa teraz upierajú na stretnutie NATO tento týždeň. Očakáva sa, že americký prezident Joe Biden a ďalší lídri budú rokovať o ďalšom potrestaní Moskvy za inváziu, zatiaľ čo Európska únia stále diskutuje o možnom embargu na ruskú ropu.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v máji sa vo štvrtok o 7.28 SEČ predával po 114,63 USD (104,35 eura). To bolo o 30 centov alebo 0,26 % menej ako v prechádzajúci deň na konci obchodovania.

Cena májového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent naopak vzrástla o 26 centov alebo 0,21 % na 121,86 USD za barel.

(1 EUR = 1,0985 USD)