Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy v pondelok ráno rástli

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v novembri dosiahla do 7.20 h SELČ 93,83 USD (88,13 eura) za barel.

Singapur 25. septembra (TASR) - Ceny ropy v pondelok ráno rástli. Pokračujúce obavy z nedostatku komodity na trhu prevážili nad možnosťou ďalšieho zvyšovania úrokových sadzieb centrálnych bánk, čo by mohlo znížiť dopyt. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v novembri dosiahla do 7.20 h SELČ 93,83 USD (88,13 eura) za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená rast o 56 centov (0,60 %). Cena americkej ľahkej ropy WTI dosiahla 90,47 USD/barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje rast o 44 centov alebo 0,49 %.

Minulý týždeň uzavreli oba kontrakty v strate, prvej po troch týždňoch rastu, za ktoré si pripísali viac ako 10 %. Nahor ich v tom čase ťahali obavy z nedostatku ropy na trhu po tom, ako Rusko a Saudská Arábia oznámili, že dobrovoľné obmedzenia produkcie a exportu predlžujú do konca roka. Obavy z výpadku dodávok sa prehĺbili po tom, ako Rusko minulý týždeň oznámilo časovo neobmedzený zákaz vývozu benzínu a nafty do väčšiny krajín.

(1 EUR = 1,0647 USD)