Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy v utorok pokračujú v poklese

Na snímke vyústenie ropovodu Družba v rafinérii Slovnaft v Bratislave v stredu 1. júna 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji dosiahla o 6.14 h SEČ 73,08 USD (68,19 eura) za barel (159 litrov).

Singapur 21. marca (TASR) - Ceny ropy v utorok pokračujú v poklese, keďže turbulencie v bankovom sektore naďalej ovplyvňujú náladu na trhu. TASR o tom informuje na základe s správy agentúry Reuters.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji dosiahla o 6.14 h SEČ 73,08 USD (68,19 eura) za barel (159 litrov). V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to znamená pokles o 71 centov (1 %).

Cena americkej ľahkej ropy WTI s aprílovým kontraktom dosiahla 66,90 USD/barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke je to pokles o 74 centov (1,1 %).

Predchádzajúci obchodný deň ceny ropy Brent aj WTI strácali približne 3 USD, kým sa ustálili na vyšších hodnotách. Oživenie nasledovalo po správe, že druhú najväčšiu švajčiarsku banku Credit Suisse, ktorá čelí vážnym problémom, prevezme jej väčší domáci rival UBS. Trhy tiež privítali vyhlásenie hlavných svetových centrálnych bánk, ktoré sa zaviazali spoločne zvýšiť poskytovanie likvidity a prijať ďalšie opatrenia na podporu bankového sektora.

(1 EUR = 1,07 USD)