Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Česká skupina ZDR Investments kúpila retail park v Topoľčanoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Novou akvizíciou rozšírila portfólio fondu Public na súčasných 23 nehnuteľností.

Topoľčany 27. februára (TASR) – Skupina nehnuteľnostných fondov ZDR Investments kúpila za 10,7 milióna eur retail park Topoľčany. Novou akvizíciou rozšírila portfólio fondu Public na súčasných 23 nehnuteľností, informovala Pavla Majerová zo ZDR Investments.

Celková plocha retail parku určená na prenájom je 9000 štvorcových metrov. Podľa riaditeľa akvizícií skupiny ZDR Tomáša Hozlára zloženie nájomcov zodpovedá stratégii fondu Public, ktorá je orientovaná najmä na regionálne retail parky so silným zastúpením segmentu potravín a diskontu. "Zaznamenávame zvýšený záujem nájomcov o ďalšie obchodné jednotky, preto rozbiehame rokovania o možnostiach rozšírenia retail parku o ďalšiu nadväzujúcu etapu," povedal.

Česká skupina nehnuteľnostných fondov ZDR Investments investuje finančné prostriedky svojich zakladateľov a ďalších investorov získaných z úpisov investičných akcií najmä do retailových nehnuteľností diskontného typu. Skupina pôsobí v Českej republike, Rakúsku, Nemecku, Chorvátsku a na Slovensku. Portfólio skupiny obsahuje 64 nehnuteľností v celkovej hodnote 12,4 miliardy českých korún.