Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

České dráhy rozšíria v diaľkových vlakoch minibarový servis

Na snímke logo Českých dráh. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Do prvých jednotiek InterPanter nasadili České dráhy skúšobne automaty na nápoje a drobné občerstvenie, najmä cukrovinky.

Praha 12. septembra (TASR) - Cestujúci v rýchlikoch Českých dráh (ČD) budú mať možnosť občerstviť sa aj inak, ako len prinesením si vlastných jedál a nápojov. Okrem nasadenia automatov na jedlo a nápoje bude novinkou ČD aj rozšírenie minibarového servisu v diaľkových vlakoch. Informoval o tom idnes.cz.

Do prvých jednotiek InterPanter nasadili České dráhy skúšobne automaty na nápoje a drobné občerstvenie, najmä cukrovinky. "Je to ďalší krok na zvýšenie komfortu cestovania vo vlakoch Českých dráh. Pre nás je to celkom nová služba a aktuálne ju testujeme," povedal hovorca Českých dráh Radek Joklík.

Automat je umiestnený v chodbe medzi druhou a prvou triedou. České dráhy uvažujú, že ich postupne rozšíria do všetkých jednotiek InterPanter, ak sa ich prevádzka osvedčí. InterPantery nasadzujú České dráhy napríklad na rýchliky medzi Prahou a Brnom alebo Brnom a mestom Olomouc cez Břeclav.

Novinkou vo vlakoch ČD je aj rozšírenie minibarového servisu v diaľkových vlakoch. Od pondelka nasadzujú minibary, teda predaj občerstvenia vrátane čerstvého a sladkého pečiva na diaľkových spojoch Brno - Ostrava.





12 dan sat