Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Cesta I. triedy v blízkosti obce Babiná prejde rekonštrukciou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Pôvodná vozovka už nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka oprave komunikácie sa zlepší jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť.

Zvolen/Babiná 5. mája (TASR) - Na ceste prvej triedy I/66, ktorá spája Zvolen a Šahy, sa v piatok (6. 5.) začne rekonštrukcia. Predovšetkým vodiči jazdiaci popri obci Babiná, sa budú musieť pripraviť na čiastočné dopravné obmedzenia.

Dĺžka opravovaného úseku je 2,5 kilometra a plocha viac ako 29.000 štvorcových metrov. Stavebné práce budú pozostávať z odfrézovania približne 10.000 ton pôvodného krytu vozovky a pokládky troch asfaltových vrstiev v celkovom objeme takmer 12.000 ton. Rekonštrukcia potrvá približne 35 dní a bude ukončená v júni,“ informovala Simona Tančáková, hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK, ktorá v združení s Doprastavom realizuje tento projekt Slovenskej správy ciest (SSC).

Počas obnovy vozovky bude dopravným značením obmedzená doprava čiastočnými uzáverami. Rekonštrukcia sa začína na úseku 52,9 kilometra a končí sa na 55,40 kilometra. Celková cena diela je takmer 1,2 milióna eur bez DPH.

Pôvodná vozovka už nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka oprave komunikácie sa zlepší jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť.

Rekonštrukcia cesty I/66 je po zimnej prestávke pokračovaním stavebných prác v rámci projektu Veľkoplošné opravy ciest 1. triedy v správe SSC. Podľa Tančákovej v roku 2021 obnovilo združenie EUROVIA SK – Doprastav až 38 úsekov ciest po celom Slovensku. Počas stavebných prác, ktoré prebiehali od apríla do decembra, sa spolu vyfrézovalo viac ako 1,4 milióna štvorcových metrov a použilo sa vyše 330.000 ton asfaltu. Celkovo sa opravilo 170 kilometrov ciest v hodnote viac ako 34 miliónov eur bez DPH.