Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Cestári chcú opraviť úsek cesty prvej triedy v Turčeku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Cesta je v havarijnom stave už od 25. apríla 2018, keď tam došlo k nehode nákladného auta, ktoré sa prevrátilo, keďže sa pod ním zosunula krajnica.

Turček 19. augusta (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) plánuje zabezpečiť sanáciu zosuvu a rekonštrukciu úseku cesty I/65 v Turčeku (okres Turčianske Teplice). Komunikácia je v havarijnom stave už od roku 2018, keď sa tam pod nákladným autom zosunula krajnica. S prácami chcú cestári začať v budúcom roku.

"Účelom stavby je odstránenie havarijného stavebno-technického stavu na existujúcej komunikácii. Účel bude dosiahnutý sanáciou zosuvu komunikácie a rekonštrukciou jej vozovky," uviedli cestári v zámere, ktorý predložili orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Súčasťou stavby je podľa nich aj rekonštrukcia a sfunkčnenie odvodnenia cesty, čím sa zabráni ďalším poruchám v budúcnosti. Cestári majú v pláne zabezpečiť aj rekonštrukciu mostného objektu ponad Toliarsky potok, mostný objekt je vo veľmi zlom stavebno-technickom stave. Jeho opravou sa odstránia všetky poruchy a zvýši sa zaťažiteľnosť mosta na normové hodnoty.

Rekonštrukciu chce SSC rozdeliť na niekoľko etáp, dobu výstavby odhadla na desať mesiacov.

Cesta je v havarijnom stave už od 25. apríla 2018, keď tam došlo k nehode nákladného auta, ktoré sa prevrátilo, keďže sa pod ním zosunula krajnica. Mimoriadnu situáciu vyhlásila obec ešte v auguste 2018. Cestári následne zúžili dopravu do jedného jazdného pruhu. Na kritickú situáciu na ceste upozornili obyvatelia obce v minulosti i blokádou.