Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

CESTUJÚCI, POZOR: Na týchto tratiach budú výluky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Počas výluky v úseku Lietavská Lúčka - Rajec sa vykoná údržba trate, úprava štrkového lôžka koľaje, zváranie a kosenie okolia trate.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v najbližších dňoch realizovať výlukové práce:

- v úseku Čadca – Turzovka (trať Čadca – Makov) 7. septembra od 7.30 h do 14.30 h

V rámci tejto výluky sa opraví priecestie v km 0,472 (SP0029). Práce zahŕňajú demontáž priecestnej konštrukcie, odkopanie asfaltu, sanáciu koľajového lôžka, navozenie štrku, montáž koľajového roštu, doštrkovanie a úpravu smeru a výšky koľaje, montáž priecestnej konštrukcie a asfaltovanie. Práce budú vykonané zamestnancami ŽSR a externými dodávateľmi.

Priecestie sa nachádza na ceste č. 11 a opravované bude v 2 fázach. Prvá fáza bude 31. augusta, druhá fáza 7. septembra. Vždy len jeden jazdný pruh. Obchádzka bude realizovaná v opačnom jazdnom pruhu. Odrieknuté vlakové spojenia v úseku Čadca - Turzovka budú nahradené autobusovou dopravou.

- v úseku Lietavská Lúčka - Rajec v dňoch 4. – 5. septembra od 9.00 h do 15.00 h

Počas výluky sa vykoná údržba trate, úprava štrkového lôžka koľaje, zváranie a kosenie okolia trate. Práce budú vykonávané zamestnancami ŽSR.

Odrieknuté vlakové spojenia v úseku Lietavská Lúčka - Rajec budú nahradené autobusovou dopravou.