Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

CESTUJÚCI, POZOR: Na týchto železničných tratiach budú výluky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na viacerých úsekoch s výlukou cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v najbližších dňoch realizovať výlukové práce:

- v dňoch 12. a 13. augusta, v čase od 08.55 h do 14.00 h v úseku Kvetoslavov – Nové Košariská.

V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje strojný výrub porastu zasahujúceho do prechodového prierezu. Práce vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca RegioJet.

- v dňoch 12. až 15. augusta v úseku Bratislava hlavná stanica – Odbočka Vinohrady.

V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje oprava koľajového lôžka prvej traťovej koľaje a oprava prístrešku pri nástupištnej hrane číslo 3 na zastávke Bratislava Vinohrady. Práce zrealizujú ŽSR v spolupráci s firmou GEMM. Počas výlukovej činnosti bude zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti 30 km/h resp. 50 km/h.

- dňa 13. augusta, v čase od 08.00 h do 13.00 h v úseku Starý Smokovec – Tatranská Polianka – Vyšné Hágy.

V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje oprava mostného objektu, oprava geometrickej polohy koľaje, doplnenie, zhutnenie a úprava štrkového lôžka do profilu, smerová a výšková úprava koľaje na traťovú rýchlosť, údržba trolejového vedenia a odstraňovanie porastov. Práce vykonávajú ŽSR v spolupráci s firmou Novicom.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

- v dňoch 12. až 15. augusta, v čase od 10.00 h do 15.00 h v úseku Čaňa – štátna hranica HU.

V rámci tejto výluky sa v uvedenom úseku vykoná oprava priecestí s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP1555 v km 351,679 a SP1558 v km 356,049, ktoré ležia na účelovej (poľnej) komunikácií. Práce na priecestiach budú zahŕňať odstránenie starej priecestnej konštrukcie (výdrevy), smerovú a výškovú úpravu koľaje na traťovú rýchlosť, zhutnenie štrkového lôžka, montáž priecestnej konštrukcie, doplnenie a úpravu štrkového lôžka do profilu, zváranie koľajníc, asfaltovanie priľahlých úsekov cestnej komunikácie na priecestí, úpravu terénu v oblasti priecestia, údržbu trolejového vedenia a odstraňovanie porastov. Práce vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

Uzávierka priecestia s JIČ SP1555 bude 12. a 13. augusta od 07.00 h do 17.00 h. Priecestie s JIČ SP1558 bude uzavreté 14. a 15. augusta od 07.00 h do 17.00 h. Obchádzková trasa pre uzavreté priecestia nebude zriadená.

Informáciu TASR poskytol hovorca ŽSR Michal Lukáč.