Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

Charles Schwab zaznamenal vo 4. kvartáli prepad zisku skoro o polovicu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Čistý zisk spoločnosti Charles Schwab dosiahol vo 4. štvrťroku 926 miliónov USD (851,34 milióna eur).

Westlake 18. januára (TASR) - Americká spoločnosť finančných služieb Charles Schwab zaznamenala v poslednom štvrťroku minulého roka pokles zisku takmer o polovicu. Výsledky do veľkej miery ovplyvnili vyššie úroky na vkladoch a zvýšený dlh, ktoré kompenzovali rast príjmov z poplatkov za správu aktív. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

Čistý zisk spoločnosti Charles Schwab dosiahol vo 4. štvrťroku 926 miliónov USD (851,34 milióna eur). Na porovnanie, za rovnaké obdobie predchádzajúceho roka zaznamenala spoločnosť zisk na úrovni 1,82 miliardy USD.

Čistý zisk výrazne zredukovali vyššie úrokové sadzby na vkladoch. Zatiaľ čo vo 4. kvartáli 2022 Charles Schwab poskytoval na vkladoch úroky v priemere 0,46 %, v poslednom kvartáli minulého roka to bolo 1,37 %.

Napriek tomu spoločnosť prekonala očakávania analytikov, ktorí sledujú najmä upravený zisk, teda bez započítania mimoriadnych položiek. Ten dosiahol 1,25 miliardy USD, čo na akciu predstavuje 68 centov. Analytici pritom očakávali tento zisk na úrovni 64 centov.

Tržby spoločnosti dosiahli v poslednom štvrťroku minulého roka 4,46 miliardy USD. V medziročnom porovnaní tak klesli o 18,9 %. V tomto prípade zaostali za odhadmi analytikov.

(1 EUR = 1,0877 USD)