Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Ekonomika

Chovatelia môžu posielať žiadosti o doplnkovú platbu na dobytok

Archívna snímka TASR. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Žiadateľom, ktorí si podali žiadosť aj v roku 2021, pošle PPA na ich mailové schránky uvedené v minuloročnej žiadosti predgenerované údaje vo formáte XML a PDF.

Bratislava 11. februára (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) oznamuje žiadateľom, že môžu predkladať žiadosti o doplnkovú vnútroštátnu platbu na dobytčie jednotky na rok 2022, a to od 15. do 28. februára 2022. Po tomto termíne sa na predložené žiadosti nebude prihliadať. Informovala o tom PPA.

Žiadateľom, ktorí si podali žiadosť aj v roku 2021, pošle PPA na ich mailové schránky uvedené v minuloročnej žiadosti predgenerované údaje vo formáte XML a PDF. Tieto môžu priamo použiť, respektíve upraviť podľa potreby a aktuálneho stavu.

PPA upozornila, že pred podaním žiadosti o doplnkovú vnútroštátnu platbu musí žiadateľ podať identifikačný list (IL). Noví žiadatelia musia vyplniť IL a vnútroštátnu platbu na dobytčie jednotky (VDJ) samostatne. Povinnou prílohou je zoznam dojčiacich kráv a zoznam oviec a kôz.

Žiadosť môžu podľa PPA žiadatelia podávať buď elektronicky prostredníctvom portálu slovensko.sk, alebo elektronicky prostredníctvom podania Všeobecná agenda podpísaním kvalifikovaným elektronickým podpisom, alebo písomne listinnou formou.

"Vzhľadom na epidemiologickú situáciu súvisiacu s ochorením COVID-19 odporúčame využiť elektronické formy podania žiadosti," dodala platobná agentúra.