Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Cieľom výzvy Fondu SK-NIC je aj podpora projektov vzdelávania v IKT

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jednotlivým projektom, ktoré splnia podmienky výzvy a budú potvrdené Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII), poskytne fond od 2.500 do 10.000 eur.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Cieľom prvej výzvy Fondu SK-NIC je podpora projektov vzdelávania v informačno-komunikačných technológiách (IKT) a informačnej bezpečnosti. Vyhlásila ju pondelok spoločnosť SK-NIC, ktorá o tom informovala médiá. Na projekty je vyčlenených 100.000 eur.

Jednotlivým projektom, ktoré splnia podmienky výzvy a budú potvrdené Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII), poskytne fond od 2.500 do 10.000 eur.

"Po dlhých rokovaniach a hľadaní správneho modelu financovania sa nám podarilo odštartovať nový mechanizmus podpory," povedal riaditeľ spoločnosti Peter Bíro s tým, že súčasťou diskusií a tvorby mechanizmu bola aj odborná internetová komunita. "Z množstva tém, ktoré je možné podporiť, sme teraz vybrali dve, ktoré považujeme za veľmi aktuálne," dodal.

Generálny riaditeľ sekcie IT ÚPVII Jaroslav Kmeť konštatoval, že nový mechanizmus podpory nastavil pevné pravidlá. "Verím, že sa prihlási čo najviac projektov a Nadácia Pontis vyberie tie najlepšie," uviedol. Nadácia je poverená procesom zberu žiadostí a vyhodnocovaním projektov.

Spoločnosť SK-NIC je správcom domény najvyššej úrovne .sk. V roku 2006 uzavrela s vládou SR dohodu o spolupráci, ktorou dobrovoľne presunula časť svojich kompetencií pri správe domény na vládu a podriadila sa požiadavkám na úroveň poskytovaných služieb, ako aj Komisii pre správu národnej domény, ktorá pozostáva zo zástupcov internetovej komunity ako aj vlády SR.