Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Čínsky developer China Properties nesplatil dlh za 226 miliónov USD

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prípad China Properties so sídlom v Hongkongu, ale aj ďalších, tak ukazuje, aký vplyv na realitný trh majú problémy developerského obra China Evergrande.

Hongkong 15. októbra (TASR) - Spoločnosť China Properties Group je ďalšou z realitných firiem v Číne, ktorá oznámila nezaplatenie dlhu v stanovenom termíne. Firma v piatok oznámila, že nesplatila dlh v hodnote 226 miliónov USD (194,79 milióna eur), keďže do termínu splatnosti, ktorým bol 15. október, nedokázala získať potrebné financie.

Prípad China Properties so sídlom v Hongkongu, ale aj ďalších, ktoré oznámili nezaplatenie dlhu, prípadne ich to čaká, tak ukazuje, aký vplyv na realitný trh majú problémy developerského obra China Evergrande. Ten zápasí s dlhom približne za 305 miliárd USD a za posledné tri týždne už trikrát nezaplatil úroky z dlhopisov.

Na začiatku októbra oznámila nezaplatenie splátky z dlhu realitná spoločnosť Fantasia Holdings a začiatkom tohto týždňa čínsky developer Sinic Holdings uviedol, že už na budúci týždeň mu hrozí, že v termíne neuhradí dlh v hodnote 250 miliónov USD. Realitná firma Modern Land zasa požiadala vlastníkov dlhopisov o odklad splatnosti z konca októbra na koniec januára.