Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Čínsky vicepremiér uistil súkromný sektor o vládnej podpore

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na súkromný sektor pripadá v Číne 50 % daňových príjmov, viac ako 60 % hrubého domáceho produktu (HDP) a 80 % zamestnanosti v mestách, uviedol čínsky vicepremiér Liou Che.

Peking 6. septembra (TASR) - Čínsky vicepremiér Liou Che uistil súkromný sektor o vládnej podpore. Investorov totiž znepokojilo sprísňovanie regulácie vo viacerých sektoroch, ktoré poškodilo mnohé firmy.

Liou podľa agentúry Sin-chua uviedol, že "smernice a politiky pre podporu súkromného sektora sa nezmenili a ani sa v budúcnosti nezmenia".

Zdá sa, že Liou chce upokojiť firmy a investorov v čase sprísňovanie regulácie viacerých odvetví, ktorá zvýšila neistotu v druhej najväčšej svetovej ekonomike a spôsobila prepad na čínskych akciových trhoch.

Na súkromný sektor pripadá v Číne 50 % daňových príjmov, viac ako 60 % hrubého domáceho produktu (HDP) a 80 % zamestnanosti v mestách, uviedol Liou.

Šéf firmy Wealthy Securities Louis Tse si myslí, že Peking zistil, že "potrebuje prílev kapitálu na čínsky trh, aby pomohol s podporou ekonomiky".