Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Čistý zisk Unicredit v 3. kvartáli prudko vzrástol

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Banka počíta v tomto roku čistým ziskom bez započítania ruskej divízie na úrovni 4,8 miliardy dolárov a tržbami vo výške 17,4 miliardy eur.

Miláno 26. októbra (TASR) - Čistý zisk Unicredit v 3. kvartáli prudko vzrástol. Podporilo ho predovšetkým zvýšenie úrokových sadzieb.

Čistý zisk druhej najväčšej talianskej banky vrátane jej ruskej divízie za tri mesiace od júla do septembra medziročne vyskočil takmer o 62 % na 1,7 miliardy eur a výrazne prekonal očakávania trhu. Bez započítania ruskej divízie sa čistý zisk zvýšil o 31,1 % na 1,31 miliardy eur.

Čisté úrokové výnosy bez započítania ruských operácií stúpli o 4,8 % na 2,2 miliardy eur, v prípade ich započítania si polepšili o 9,8 % na 2,5 miliardy eur.

Banka počíta v tomto roku čistým ziskom bez započítania ruskej divízie na úrovni 4,8 miliardy USD a tržbami vo výške 17,4 miliardy eur.

Unicredit podľa vlastného vyhlásenia zaznamenala siedmy kvartál po sebe rekordný rast a najlepších prvých 9 mesiacov rovnako ako 3. kvartál za minimálne 10 rokov.

Unicredit patrí v Európe medzi banky s najväčšou angažovanosťou v Rusku. Banka už v máji začala predbežné rokovania o možnom predaji ruskej divízie s niekoľkými finančnými skupinami v krajine, na ktoré sa "nevzťahujú medzinárodné sankcie".