Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Civilné lety z Bratislavy na Ukrajinu sú dočasne pozastavené

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Cestujúci, ktorí majú zakúpené letenky do/z tejto destinácie, dostanú od leteckej spoločnosti viac informácií e-mailom, priblížila hovorkyňa letiska.

Bratislava 24. februára (TASR) – Civilné lety Bratislava – Kyjev sú pre uzavretie vzdušného priestoru Ukrajiny dočasne pozastavené. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Zuzana Drobová.

Na základe potvrdenia od leteckej spoločnosti Ryanair Drobová informovala, že lety z Bratislavy na Ukrajinu sú pre uzavretie vzdušného priestoru Ukrajiny minimálne na nasledujúcich 14 dní pozastavené. "Zároveň spoločnosť vyraďuje z ponuky lety z/na Ukrajinu na minimálne štyri týždne. Cestujúci, ktorí majú zakúpené letenky do/z tejto destinácie, dostanú od leteckej spoločnosti viac informácií e-mailom," priblížila hovorkyňa letiska.

Lety z alebo na Ukrajinu dočasne pozastavuje aj letecká spoločnosť Wizz Air. Cestujúci sa pre viac informácií môžu obrátiť na call centrum spoločnosti.

Z bratislavského letiska lietajú na Ukrajinu spoločnosti Ryanair a Wizz Air do Kyjeva (letiská Žuljany a Boryspiľ). "Cestujúcim odporúčame sledovať stránky leteckých spoločností. O aktuálnej situácii budeme priebežne informovať aj na našej webovej stránke www.bts.aero a sociálnych sieťach," dodala Drobová.