Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Coop Jednota: Potravín na blížiacu sa Veľkú noc je dostatok

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zákazníkom odporúčajú, aby si nenechávali plánované nákupy na poslednú chvíľu.

Bratislava 6. apríla (TASR) – Maloobchodná sieť COOP Jednota ubezpečuje zákazníkov, že na blížiace sa veľkonočné sviatky má predajne pripravené. Informovala o tom PR manažérka reťazca Zuzana Peiger Ačjaková. Zároveň však zákazníkom odporúča, aby si nákupy aj vzhľadom na opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR nenechávali na poslednú chvíľu.

Pandémia spôsobená novým koronavírusom už niekoľko týždňov intenzívne zamestnáva obchodníkov a bude mať veľký vplyv aj na nákupné správanie sa počas blížiacej sa Veľkej noci. Na základe opatrenia ÚVZ je počet návštevníkov predajne v jednom čase limitovaný, spotrebitelia musia počítať aj s časom vyčleneným na nákup seniorov od 9.00 h do 12.00 h.

"Našim zákazníkom odporúčame, aby si nenechávali plánované nákupy na poslednú chvíľu. Predajne kontinuálne zásobujeme, na veľkonočné sviatky sme sa zodpovedne začali pripravovať ešte pred niekoľkými mesiacmi, takže všetkého máme dostatok," konštatoval vrchný riaditeľ obchodnej sekcie COOP Jednoty Slovensko Branislav Lellák.

Reťazec podľa neho v uplynulých troch-štyroch týždňoch zaznamenal nárast predaja produktov najmä v kategórii trvanlivých potravín. "Najväčší nárast evidujeme v predaji múky, ktorej sme v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka predali o 70 % viac. Vysoký predaj sme zaznamenali aj pri ryži, cestovinách a konzervách – u všetkých komoditách o viac ako 20 %. Zvýšený dopyt prevláda aj po čerstvom droždí, ktorý stúpol o 20 %, pri alkohole a pive evidujeme 10-percentný nárast," spresnil.

Oproti minulému roku sa výrazne zmenila aj situácia v segmente práškových tovarov, práškov na pečenie a varenie, práškových hotových pokrmov, pudingov, sušeného droždia, kde reťazec zaznamenal nárast predaja aj o 50 %.