Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Čoraz viac klientov Deutsche Bank nedokáže obsluhovať svoje dlhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rohr v súčasnosti nepovažuje za potrebné rozšírenie úsporného programu ani zatvorenie ďalších pobočiek.

Frankfurt nad Mohanom 13. júla (TASR) - Čoraz viac klientov Deutsche Bank nedokáže pre koronakrízu obsluhovať svoje úvery.

"Doteraz sme dostali celkovo približne 70.000 žiadostí o odklad platieb privátnych zákazníkov Deutsche Bank a Postbank," uviedol zastupujúci predseda správnej rady Deutsche Bank Karl von Rohr v rozhovore pre Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ide o jednociferný percentuálny podiel z celého úverového portfólia banky. Počet nových žiadostí o odklad splátok sa však aktuálne zvyšuje podstatne pomalšie než na jar.

Rohr v súčasnosti nepovažuje za potrebné rozšírenie úsporného programu ani zatvorenie ďalších pobočiek. "Trváme na plánovanom cieli v oblasti nákladov, budeme sa však snažiť, aby sme naše ciele dosiahli ešte rýchlejšie."

Najväčší nemecký úverový inštitút si minulé leto dal za cieľ radikálnu prestavbu, v ktorej dôsledku sa má zrušiť 18.000 pracovných miest.

Rohr takisto odmietol nový pokus o fúziu s Commerzbank. "Vlani sme sa rozhodli vzdať sa zlúčenia s Commerzbank a namiesto toho presadzovať samostatnú stratégiu."