Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Crédit Agricole otvorila v Číne divíziu pre oblasť fúzií a akvizícií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Veľké nadnárodné banky začali svoju expanziu na čínskom trhu urýchľovať po tom, ako čínska vláda od začiatku roka poskytla niekoľko významných licencií.

Peking 27. marca (TASR) - Francúzska banka Crédit Agricole je ďalšou zo zahraničných inštitúcií, ktoré posilňujú svoje pozície na čínskom trhu. Druhá najväčšia banka vo Francúzsku uviedla, že v Číne otvorila novú divíziu zameranú na fúzie a akvizície. Informovala o tom agentúra Reuters.

Banka v pondelok oznámila, že jej divízia Credit Agricole (Beijing) Advisory Services sa zameriava na cezhraničné fúzie a akvizície, pričom aktivity zahrnujú nákup, predaj a zvyšovanie kapitálu. Divízia začala na čínskom trhu pôsobiť 10. marca. Francúzska banka pôvodne poskytovala poradenstvo svojim klientom zo zahraničnej bázy.

Veľké nadnárodné banky začali svoju expanziu na čínskom trhu urýchľovať po tom, ako čínska vláda od začiatku roka poskytla niekoľko významných licencií. V januári získala povolenie na vytvorenie novej maklérskej divízie britská banka Standard Chartered a bankám J.P. Morgan a Morgan Stanley úrady v januári a vo februári umožnili získať plnú kontrolu nad ich fondami v Číne. Pôvodne mohli banky kontrolovať maximálne 49 %. Pre zahraničné banky to predstavuje výrazné posilnenie ich pozície na trhu druhej najväčšej ekonomiky sveta.