Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Credit Suisse očakáva vo 4. kvartáli stratu až 1,5 miliardy frankov

Na archívnej snímke logo švajčiarskej banky Credit Suisse v Zürichu. Foto: TASR/AP

Očakávaná strata bude už piatou kvartálnou stratou po sebe. Analytici síce počítali s mínusom, ale výrazne menším.

Zürich 23. novembra (TASR) - Problémy švajčiarskej banky Credit Suisse sa pre zhoršovanie trhového prostredia prehlbujú. Vo 4. kvartáli očakáva stratu pred zdanením vo výške až 1,5 miliardy CHF (1,53 miliardy eur). Hlavným dôvodom je investičná divízia, ktorá sa nachádza hlboko v červených číslach. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a Reuters.

Credit Suisse svoje negatívne vyhliadky zverejnila pred mimoriadnym valným zhromaždením, ktoré sa bude konať popoludní a na ktorom by sa malo hlasovať o zvýšení kapitálu.

Očakávaná strata bude už piatou kvartálnou stratou po sebe. Analytici síce počítali s mínusom, ale výrazne menším.

Druhá najväčšia švajčiarska banka poukázala na komplikované ekonomické a trhové prostredie, ktoré má negatívny vplyv na všetky divízie. Spomalenie na kapitálových trhoch sa dotklo predovšetkým investičného bankovníctva a obchodnej divízie, aktivita zostáva utlmená aj v segmente správy majetku. Na začiatku 4. kvartála sa potom zrýchlil odlev hotovosti, uviedla Credit Suisse.

Akcionári budú na mimoriadnom valnom zhromaždení hlasovať o pláne banky na zvýšenie kapitálu o 4 miliardy CHF, ktoré sa majú použiť na jej strategickú reštrukturalizáciu spustenú v októbri.

(1 EUR = 0,9791 CHF)