Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Credit Suisse sľúbila manažérom vysoké bonusy, väčšinu už vyplatila

Na snímke logá švajčiarskych bánk Credit Suisse a UBS na budovách 18. marca 2023 v Zürichu. Foto: TASR/AP

Credit Suisse podľa zdrojov oboznámených s problematikou v internej správe ubezpečila zamestnancov, že zatiaľ nevyplatené bonusy dostanú a zvýšenie platov sa uskutoční podľa plánu.

Ženeva 22. marca (TASR) - Druhá najväčšia švajčiarska banka Credit Suisse, ktorú v poslednej chvíli zachránilo pred krachom prevzatie jej silnejším domácim rivalom UBS, sľúbila v uplynulom roku svojim vrcholovým manažérom odmeny vo výške približne jednej miliardy švajčiarskych frankov (997 miliardy eur) a väčšinu z tejto sumy už vyplatila. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Credit Suisse podľa zdrojov oboznámených s problematikou v internej správe ubezpečila zamestnancov, že zatiaľ nevyplatené bonusy dostanú a zvýšenie platov sa uskutoční podľa plánu. Banka existenciu správy potvrdila, k jej obsahu sa však nechcela bližšie vyjadrovať.

Zamestnanci Credit Suisse sa aspoň predbežne budú musieť zriecť určitých benefitov. Švajčiarska vláda v utorok večer oznámila že ministerstvo financií pozastavilo tzv. "variabilné odmeny", napríklad vo forme akcií. Už vyplatených alebo práve vyplácaných kompenzácií sa však tento krok netýka, spresnila vláda.

(1 EUR = 0,997 CHF)