Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

CRYPTON DIGITAL: Reakcia na nesprávne informácie NBS

Foto: CRYPTON DIGITAL

CRYPTON DIGITAL, SE disponuje všetkými potrebnými licenciami.

Bratislava 12. marca (OTS) - Musíme konštatovať, že Národná banka Slovenska dnes nepresne upozorňuje, že naša spoločnosť CRYPTON DIGITAL, SE “nemá udelené povolenie, ktoré by ju oprávňovalo na činnosť dohliadanú centrálnou bankou”. Môžeme iba predpokladať, že aj v Národnej banke Slovenska zaevidovali prvé mediálne výstupy, ktorými sme v tomto týždni avizovali pripravovanú platformu Wexo, ktorú tiež NBS spomína v kontexte s potrebou dohľadu. "Napriek tomu, že táto platforma je stále len v príprave, už dnes naša česká dcérska spoločnosť disponuje licenciou pre poskytovateľa platobných služieb malého rozsahu vydanou Českou Národnou bankou”, uviedol predseda predstavenstva CRYPTON DIGITAL,SE Milan Božik. Platforma Wexo bude slúžiť ako brána medzi kryptosvetom a bežným finančným svetom, ktorý poznajú ešte naši starí rodičia. Prinesie aj bežným ľuďom možnosť vlastniť kryptomeny na ich účtoch a vo virtuálnych peňaženkách. Medzi hlavné funkcie platformy bude patriť nákup, predaj a zmena medzi rôznymi kryptomenami a v budúcnosti tiež výmena za bežné meny, teda napríklad euro. Samozrejmosťou je ich bezpečná úschova a vykonávanie transakcií. Pred spustením platformy Wexo naša spoločnosť bude spĺňať všetky vtedy platné a záväzné normy a odporúčania.

Záujem Národnej banky Slovenska o Wexo si vážime a zároveň súhlasíme s prístupom štátnych inštitúcií a NBS pri ochrane finančného trhu SR. V tejto súvislosti už naša spoločnosť požiadala NBS o opravu.
CRYPTON DIGITAL, SE pôsobí na slovenskom trhu od roku 2017.

CRYPTON DIGITAL, SE


Upozornenie: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.