Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

CSM Industry z Tisovca a fínska Patria podpísali memorandum

Na archívnej snímke prototyp bojového obrneného vozidla 8x8. Foto: TASR MO SR

Radi by sme prispeli k rozvoju strojárskeho a obranného priemyslu na Slovensku, ktorý má v tejto krajine dlhoročnú tradíciu, povedal prezident Land business unit spoločnosti Patria Jussi Järvinen.

Tisovec 27. augusta (TASR) – Fínska spoločnosť Patria a strojárska spoločnosť CSM Industry z Tisovca podpísali memorandum o porozumení týkajúce sa tendra na dodávku bojových obrnených vozidiel 8x8. Spoločná dohoda sa týka spolupráce pri dodávkach a predaji obrnených transportérov, priniesť by mala nové pracovné miesta a možnosti praktického vzdelávania pre študentov stredných a vysokých škôl.

"Radi by sme prispeli k rozvoju strojárskeho a obranného priemyslu na Slovensku, ktorý má v tejto krajine dlhoročnú tradíciu. Chceme hľadať spoločné príležitosti a podporiť tento segment našimi skúsenosťami a inováciami,“ uviedol prezident Land business unit spoločnosti Patria Jussi Järvinen.

Podľa generálneho riaditeľa CSM Industry Tomáša Maroša prinesie spolupráca s fínskou spoločnosťou pre región s vysokou nezamestnanosťou nové príležitosti i rozvoj zručností pre budúce generácie. "CSM reprezentuje tradičný slovenský strojársky priemysel od roku 1967 a partnerstvo s Patriou prináša kombináciu tradičných hodnôt a nového technologického pokroku z Fínska," doplnil Maroš.

Spoločnosť Patria je medzinárodný poskytovateľ služieb v oblasti obrany a bezpečnosti vo väčšinovom vlastníctve fínskeho štátu, ktorý v šiestich európskych krajinách zamestnáva približne 3000 ľudí. Strojárska spoločnosť CSM Industry nadväzuje na 50-ročnú históriu výroby strojárskych a stavebných mechanizmov v Tisovci. Obe strany veria, že spolupráca na projekte 8x8 otvorí aj ďalšie možnosti partnerstva a umožní ďalší rozvoj oboch spoločností.