Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

ČSOB migruje klientov OTP Banky, oznamuje výpadok služieb

ČSOB Foto: TASR/Andrej Galica

v prípade akýchkoľvek otázok spojených s aktiváciou platobnej karty alebo elektronického bankovníctva môžu kontaktovať infolinku ČSOB 0850 111 777.

Bratislava 20. mája (TASR) - ČSOB migruje klientov bývalej OTP Banky Slovensko na nové systémy. Niektoré služby preto budú cez víkend nedostupné. Informovala o tom Anna Jamborová, hovorkyňa ČSOB.

Priblížila, že po právnom zlúčení OTP Banky Slovensko s ČSOB, ku ktorému došlo 1. októbra 2021, prichádza ďalší významný míľnik v procese spájania sa. Banka bude počas najbližšieho víkendu presúvať viaceré produkty retailových klientov bývalej OTP Banky na nové systémy. Spresnila, že po tejto migrácii sa zmenia ich čísla účtov, aktivujú sa im nové platobné karty aj nové elektronické bankovníctvo.

Upozornila, že na zabezpečenie plynulého prenosu produktov budú viaceré služby od piatkového do nedeľného (22. 5.) večera pre klientov bývalej OTP Banky Slovensko dočasne nedostupné. Konkrétne služby elektronického bankovníctva, hotovostné služby v pobočkách, ako aj funkcia vkladu hotovosti v recyklačných bankomatoch.

V procese migrácie bude podľa nej klientom pridelené nové číslo účtu. Svoj nový IBAN nájdu aj v kanáloch elektronického bankovníctva alebo v prvom výpise vytvorenom po migrácii. Pre zmenu čísla účtu si však nie je nutné prestavovať svoje trvalé príkazy a inkasá. Platby nastavené na "starých" číslach účtov sa automaticky "preklopia" na novom účte a automaticky sa zrealizujú v preddefinovanom termíne.

Podčiarkla, že na oznámenie nového čísla účtu pre odosielateľov platieb majú klienti čas do konca októbra. Dovtedy bude banka všetky platby smerujúce na "staré" číslo účtu automaticky prepisovať na nové číslo účtu.

Pôvodné platobné karty vydané ešte OTP Bankou Slovensko prestanú podľa nej fungovať v nedeľu večer. Klienti budú mať od toho momentu k dispozícii na platenie novovydané platobné karty ČSOB, ktoré im boli spolu s detailným návodom doručené ešte v uplynulých týždňoch.

Dodala, že v prípade akýchkoľvek otázok spojených s aktiváciou platobnej karty alebo elektronického bankovníctva môžu kontaktovať infolinku ČSOB 0850 111 777.

Doplnila, že migrácia sa aktuálne nebude týkať úverov zabezpečených nehnuteľnosťou a spotrebiteľských úverov, ktoré zostanú v pôvodnom systéme, ich využívanie klientmi bude pokračovať bez potreby akejkoľvek aktivity zo strany klienta.