Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

D. Saková: Rezort vnútra šetrí, ako sa len dá

Na archívnej snímke ministerka Denisa Saková. Foto: TASR - Jakub Kotian

Akceptuje, že minister financií má svoje záväzky a ak finančnú rezervu v rezorte vnútra nájde, tak ministerstvu financií rada pomôže.

Bratislava 25. augusta (TASR) – Rezort vnútra šetrí, ako sa len dá. Ak nájde voľné zdroje, tak ministerstvu financií pomôže. Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) tak reagovala na výzvu ministra financií Ladislava Kamenického (Smer-SD) na šetrenie naprieč všetkými rezortmi z dôvodu spomalenia hospodárskeho rastu. Saková to povedala po stredajšom (21. 8.) rokovaní vlády.

„Vzhľadom na to, aký sme veľký rezort s 50.000 zamestnancami, a na to, aký máme rozpočet, tak si dovolím tvrdiť, že šetríme, ako sa len dá už pri normálnej bežnej prevádzke,“ uviedla ministerka. Akceptuje, že minister financií má svoje záväzky a ak finančnú rezervu v rezorte vnútra nájde, tak ministerstvu financií rada pomôže.

Podľa Sakovej treba vyhodnotiť prognózu po treťom štvrťroku a na základe toho sa pozrieť, čo rezort vnútra čaká. „Nemôžem povedať hliadke, že nemajú začo natankovať, alebo si nemajú začo kúpiť náboje do strelných zbraní,“ dodala.

Minister financií Kamenický vyzval ministrov, aby spoločne začali šetriť. "Každý musí začať sám od seba a namiesto ďalších požiadaviek, ktoré prichádzajú na ministerstvo financií na dodatočné peniaze, začať hľadať úspory vo vlastných rezortoch tak, aby sme dokázali ušetriť ďalšie peniaze," vyhlásil minister.