Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Ďalších približne 60 ľudí dostane v Tornali prácu až od februára

Nábytkári plánovali rozšírenie výroby už v tomto roku. Meškanie zdôvodnili pred primátorkou Tornale výstavbou ďalšej haly v dcérskej spoločnosti Selyz-nábytok v Želiezovciach.

Tornaľa 19. októbra (TASR) - Zavedenie dvojzmennej prevádzky v hnedom priemyselnom parku v Tornali sa posúva na február budúceho roka. Nemecká spoločnosť Himolla Group, ktorá v jednej hale vyrába nábytkárske poťahy, zmluvu s mestom dodrží, no termín musela posunúť pre problémy v ďalších dcérskych spoločnostiach. Ako pre TASR povedala primátorka Tornale Anna Szögedi, v sídle spoločnosti v Nemecku ju ubezpečili, že do zamestnania budú prijímať ďalších ľudí. Zo súčasných 66 zamestnancov sa ich počet rozšíri na 120 až 130 ľudí.

Samospráva Tornale dostala nenávratný príspevok z európskych fondov na revitalizáciu bývalého textilného podniku Ozeta. Od roku 2009 tam investovali 10 miliónov eur, aby vytvorili podmienky pre investorov. Po viacerých neúspechoch sa v jednej hale usídlila spoločnosť Himolla Group. V rámci dobrých vzťahov investovala samospráva Tornale do haly ďalšie prostriedky. "Po vzájomnej dohode sme sa rozhodli investovať do vybudovania nového výťahu v hale. S podnikateľmi máme zatiaľ veľmi korektné vzťahy a dodržiavajú všetky záväzky. V Tornali vybudovali v suteréne haly sklad materiálu na čalúnenie pre všetky svoje dcérske spoločnosti nielen na Slovensku. Tento materiál je však pomerne ťažký a súčasné výťahy im nestačia. Vzhľadom na to, že hala patrí mestu, sme sa dohodli, že my zabezpečíme vybudovanie novej šachty a oni do nej namontujú výťah," povedala Szögedi.

Nábytkári plánovali rozšírenie výroby už v tomto roku. Meškanie zdôvodnili pred primátorkou Tornale výstavbou ďalšej haly v dcérskej spoločnosti Selyz-nábytok v Želiezovciach. "Dôležité je, že záväzok plánujú dodržať. Napriek kríze deklarujú, že postupne začnú nábor ďalších ľudí. Otvorenie viaczmennej výroby však musí byť postupné, aby nových ľudí stihli zaučiť. Pri návšteve v centrále firmy ma veľmi potešilo aj konštatovanie majiteľov podniku, že s našimi ľuďmi sú veľmi spokojní. V regióne s vysokou mierou nezamestnanosti nemajú problém s fluktuáciou a aj pracovné výkony sú veľmi dobré," dodala primátorka Tornale.