Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Danone hodnotí opatrenia vlády SR na ochranu zamestnanosti pozitívne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ako ďalej informovala spoločnosť, podporiť sa rozhodla tiež zhruba 15.000 malých podnikov, s ktorými spolupracuje po celom svete.

Bratislava 30. marca (TASR) – Výrobca čerstvých mliečnych výrobkov a produktov na rastlinnej báze, spoločnosť Danone, hodnotí opatrenia vlády SR na ochranu zamestnanosti a ekonomiky pozitívne. TASR o tom informoval výrobca v pondelok v reakcii na ekonomické opatrenia, ktoré verejnosti predstavil premiér Igor Matovič (OĽaNO) v nedeľu (29. 3.).

„Vítame všetky kroky, ktoré podporia ekonomiku štátu a zároveň pomôžu ľuďom zvládnuť túto neľahkú situáciu,“ uviedla spoločnosť.

Danone pritom prijalo aj interné opatrenia na podporu zamestnancov, ktoré im majú pomôcť zvládnuť aktuálnu situáciu okolo nového koronavírusu. „Našim pracovníkom na Slovensku, ako aj viac ako 100.000 zamestnancom po celom svete zaručíme príjmy v mesiacoch apríl, máj a jún 2020. V prípade práceneschopnosti, povinnosti karantény či domácej starostlivosti o dieťa naša spoločnosť zamestnancovi doplatí do 100 % mesačného príjmu,“ deklaroval výrobca. Spoločnosť vydala aj interný zákaz na ukončenie akejkoľvek pracovnej zmluvy počas nasledujúcich troch mesiacov.

Spoločnosť si podľa svojich vyjadrení uvedomuje úlohu zabezpečiť kontinuitu dodávok potravín. Súčasťou firmy je aj skupina Nutricia, teda výrobca výživy pre najzraniteľnejšie skupiny, ako sú dojčatá, batoľatá a ľudia so špecifickými výživovými nárokmi. Pre zamestnancov, ktorí nepracujú z domu, počas pandémie preto vyčlenili aj prostriedky na dodatočný bonus.

Ako ďalej informovala spoločnosť, podporiť sa rozhodla tiež zhruba 15.000 malých podnikov, s ktorými spolupracuje po celom svete. Pre poľnohospodárov, dodávateľov či poskytovateľov služieb preto vyčlenila 250 miliónov eur.