Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Danone má v súvislosti s biznisom v Rusku na stole všetky možnosti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť v roku 2021 vygenerovala približne 5 % svojich tržieb v Rusku a menej ako 1 % na Ukrajine.

Paríž 6. apríla (TASR) - Francúzsky potravinársky koncern Danone má v súvislosti s ďalším pôsobením v Rusku "na stole všetky možnosti" a zatiaľ nepadlo žiadne rozhodnutie o prípadnom odchode z Ruskej federácie. Spoločnosť tak reagovala na predchádzajúce informácie nemenovaného zdroja, podľa ktorého firma zvažuje možné spôsoby stiahnutia sa z ruského trhu v reakcii na pripravované ďalšie sankcie Západu voči Rusku za zabíjanie civilistov na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Pozícia Danone, čo sa týka biznisu v Rusku, sa zatiaľ nezmenila. Na stole sú všetky možnosti a spoločnosť situáciu monitoruje v úzkej spolupráci s francúzskou vládou," uviedol hovorca firmy. Nemenovaný zdroj pôvodne informoval, že "Danone prehodnocuje možné stiahnutie sa z Ruska", pričom dodal, že spoločnosť sa chce vyhnúť strate majetku alebo vystaveniu miestnych zamestnancov problémom. Tiež tomu, aby bolo miestne obyvateľstvo odstavené od dodávok potravín. Aj zdroj však uviedol, že ešte nebolo prijaté žiadne rozhodnutie.

Spoločnosť v roku 2021 vygenerovala približne 5 % svojich tržieb v Rusku a menej ako 1 % na Ukrajine. V súvislosti s útokom Ruska na Ukrajinu firma Danone začiatkom marca informovala, že pozastavuje v Rusku svoje investície a dovoz a vývoz neesenciálnych výrobkov. Vo výrobe mliečnych produktov a dojčenskej výživy v krajine však bude pokračovať s cieľom zabezpečiť základné potravinové potreby pre ruské obyvateľstvo.