Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Danube Wings končí s leteckou linkou medzi Bratislavou a Košicami

Danube Wings Foto: TASR/Martin Baumann

Dnes České aerolínie oznámili, že popri obnovení pravidelného spojenia z Bratislavy do Prahy, budú prevádzkovať od zimného letového poriadku aj spoje z Košíc do Bratislavy a späť.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Slovenský Danube Wings končí po štyroch rokoch prevádzku jedinej vnútroštátnej linky z Bratislavy do Košíc. Spoločnosť tak spraví od 29. novembra tohto roku.

"Počas lietania na tejto trase sme nedokázali nájsť dostatok pasažierov pripravených zaplatiť reálne náklady na jej samostatné fungovanie," odôvodnil dnes generálny riaditeľ Danube Wings Ján Rostáš. Podľa jeho slov nebol nikdy problém zaplniť lietadlo pri cene 40 eur za letenku. "No takáto suma ledva pokryje DPH a poplatky letiskám," doplnil.

Linka môže mať podľa neho teoreticky význam pre renomovaného prepravcu, ktorý ňou môže zvážať východoslovenských cestujúcich na väčšie letisko s ponukou nadväzujúcich letov do ďalších destinácií. Práve dnes České aerolínie (ČSA) oznámili, že popri obnovení pravidelného spojenia z Bratislavy do Prahy, budú prevádzkovať od zimného letového poriadku aj spoje z Košíc do Bratislavy a späť.

ČSA plánujú ranné a večerné lety každý pondelok, stredu a piatok. Od konca marca 2014 sa chystajú ponuku rozšíriť aj o lety v utorky, štvrtky a nedele. Odlety z Bratislavy do Košíc by mali štartovať o 7.50 h a 18.45 h a spiatočné spoje na 9.00 h a 19.55 h. Let bude trvať 50 minút.

"Sme radi, že ČSA sa na takýto krok podujali a letecká trasa Bratislava - Košice ani po 29. novembri nezanikne," zhodnotil Rostáš. Danube Wings si podľa jeho slov plánujú ponechať vo svojej flotile dve lietadlá. Podnikateľská aktivita aeroliniek sa má koncentrovať na ad-hoc charterové lety a krátkodobé ACMI prenájmy. Čiže, prenájmy lietadla aj s posádkou a obslužným personálom.