Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Demokrati ocenili schválenie aktualizovanej verzie plánu obnovy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Po tom, ako koncom júna Európska komisia odobrila upravený Plán obnovy a odolnosti SR v hodnote 6,4 miliardy eur, v piatok rovnaký postoj zaujali aj členské štáty na úrovni ministrov financií.

Bratislava 14. júla (TASR) - Mimoparlamentná strana Demokrati ocenila piatkové schválenie aktualizácie Plánu obnovy a odolnosti SR Radou pre hospodárske a finančné záležitosti (ECOFIN). Po úprave podľa nich reflektuje súčasné výzvy vrátane vysokej inflácie. TASR o tom informoval Matúš Mandrák z tlačového oddelenia strany Demokrati.

"Po dvoch úspešne prijatých platbách tak Slovensko bude môcť požiadať o ďalší balík 1,7 miliardy eur na rozvoj tých najdôležitejších oblastí," skonštatoval expremiér a predseda strany Demokrati Eduard Heger. Pripomenul, že aktualizáciu pripravila ešte vláda pod jeho vedením. Schválenie podľa neho dokazuje kvalitu dokumentu a celého tímu. Zároveň poďakoval členským krajinám EÚ za schválenie.

Po tom, ako koncom júna (27. 6.) Európska komisia odobrila upravený Plán obnovy a odolnosti SR v hodnote 6,4 miliardy eur, v piatok rovnaký postoj zaujali aj členské štáty na úrovni ministrov financií.

Slovenský šéf rezortu financií Michal Horváth zhodnotil, že upravený plán obnovy a odolnosti je realistickejší, zelenší a výhodnejší pre Slovensko. Zdôraznil, že je to výsledok dobrej spolupráce medzi zamestnancami eurokomisie a vyjednávačmi za Slovensko tak doma, ako aj zo Stáleho zastúpenia SR pri EÚ.