Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Detva pokračuje s výstavbou objektu pre súbory v areáli amfiteátra

Na archívnej snímke areál amfiteátra v Detve. Foto: EASYFOTO TASR - Silvia Tannhauserová

Amfiteáter je centrom jednej z najväčších prehliadok tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku, Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve.

Detva 22. apríla (TASR) – Mesto Detva pokračuje s výstavbou objektu správy areálu a sociálnej vybavenosti pre účinkujúcich v areáli prírodného amfiteátra. Ako pre TASR potvrdil hovorca mesta Milan Suja, práce pokračuje podľa harmonogramu.

Objekt je navrhnutý ako prízemná drevostavba zastrešená sedlovým krovom prikrytým dreveným šindľom. Na prízemí budú toalety pre ženy aj mužov, sprchové kabíny, umývadlá i miestnosť pre upratovačku. „Hotové sú betónové základy a základová doska, vrátane rozvodov kanalizácie a kanalizačnej prípojky, rozvodov vody a vodovodnej prípojky,“ spomenul s tým, že položená je aj izolácia proti vode. Pripomenul, že vybudované sú aj nová vodomerná šachta a elektrická prípojka.

Podľa neho napreduje aj výstavba nosnej konštrukcie. V súčasnosti je hotový nosný rám stavby, položené stropnice a preklady okien a dverí. V ďalších dňoch budú práce pokračovať montážou krovu. Nasledovať bude obloženie obvodových stien dreveným obkladom. „Ukončenie výstavby a kolaudovanie nového objektu správy areálu je naplánované do tohtoročných slávností,“ zdôrazňuje mesto.

Verejné obstarávanie na zhotoviteľa vyhrala spoločnosť JM - Agro stavby z Lovinobane v Lučeneckom okrese. Celkovú cenu diela ponúkla vo výške 192.000 eur vrátane DPH. Stavenisko jej mesto odovzdalo 24. februára tohto roka.

Amfiteáter je centrom jednej z najväčších prehliadok tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku, Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve. Tie sa v roku 2020 a ani vlani pre pandémiu nového koronavírusu neuskutočnili. Jubilejný 55. ročník sa tento rok chystá na 8. až 10. júla. Pre TASR to uviedla predsedníčka programovej rady slávností Anna Ostrihoňová.