Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

V Detve ukončujú práce na výstavbe bytového domu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Tomáš Halász

Výstavba novej bytovky je financovaná z dotácie na obstaranie nájomných bytov od Ministerstva dopravy a výstavby SR a prostriedky tiež samospráva získala zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Detva 18. októbra (TASR) – Práce na výstavbe ďalšieho nájomného bytového domu v časti Dolinky v Detve sa blížia ku koncu. „Mesto sa pripravuje na proces ukončenia stavby a následné vydanie právoplatného kolaudačného rozhodnutia,“ uviedol v pondelok pre TASR hovorca mesta Milan Suja.

Ako dodal, samospráva plánuje odovzdať byty novým nájomníkom v jarných mesiacoch v roku 2022. V tejto bytovke bude 42 bytov, z toho desať jednoizbových, 17 dvojizbových a 15 trojizbových. Podmienky pridelenia bytu vychádzajú zo všeobecne záväzného nariadenia mesta Detva a zo zákona o sociálnom bývaní.

Podľa primátora Detvy Jána Šufliarského žiadateľ musí mať podanú žiadosť o pridelenie nájomného bytu, dovŕšený vek 18 rokov a mať v Detve trvalý pobyt alebo zamestnanie. „Žiadateľ a spolužiadatelia nesmú byť vlastníkmi, nájomcami, spoločnými nájomcami iného bytu či rodinného domu a ku dňu podania žiadosti musia mať uhradené záväzky voči mestu,“ zdôraznil a doplnil, že mesačný príjem žiadateľa spolu s mesačným príjmom ostatných osôb žijúcich v byte nesmie byť nižší ako 1,3-násobok životného minima.

Výstavba novej bytovky je financovaná z dotácie na obstaranie nájomných bytov od Ministerstva dopravy a výstavby SR a prostriedky tiež samospráva získala zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Zmluvná cena stavby je približne 2,23 milióna eur.

Mesto v súčasnosti spravuje vyše 350 nájomných bytov. V časti Dolinky je ich v troch bytových domoch celkom 88, veľká časť nájomných bytov je aj v zástavbe na Štúrovej ulici.