Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Detviansky Makrowin opäť pomáha zdravotníkom, dodáva im ochranné štíty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kým v prvej vlne im dodával nedostatkové ochranné štíty a ochranné rúška, v druhej im poskytuje špeciálne nerosiace sa štíty.

Detva 3. marca (TASR) - Slovenský výrobca drevohliníkových a drevených okien – spoločnosť Makrowin Detva pomáha zdravotníkom aj počas druhej vlny pandémie nového koronavírusu. Kým v prvej vlne im dodával nedostatkové ochranné štíty a ochranné rúška, v druhej im poskytuje špeciálne nerosiace sa štíty.

"V prvej vlne sme vyrábali a rozdávali zdravotníkom štíty, lebo sa nedali nikde zohnať. V druhej vlne tieto štíty vyrábame, na základe požiadavky zdravotníkov. Záchranárom sa v mraze nerosia a zdravotníkom a pracovníkom pri testovaní sa zase po dezinfikovaní nezhorší viditeľnosť," uviedol pre TASR riaditeľ spoločnosti Dušan Majer. "Ochranné štíty stále vyrábame len ako kusovú výrobu na firemnej 3D tlačiarni," dodal.

Okrem lekárov a sestričiek vybavila firma zdravotníckymi pomôckami aj záchranárov, personál domovov sociálnej starostlivosti, požiarnikov, aktivistov zúčastnených na testovaní, ako aj vlastných zamestnancov, ich rodinných príslušníkov a obchodných partnerov. Podľa Majera to už ocenili napríklad zdravotníci z Martina, Detvy, Popradu, Zvolena, Bratislavy v mailoch i na internete.

Ako ďalej uviedol, celosvetové obmedzenia počas pandémie sa všeobecne prejavujú aj v zníženom dopyte po výrobkoch v stavebníctve. "Makrowin však vyrába aj počas krízy a pokračuje aj v exporte na najvýznamnejší zahraničný trh do USA," pripomenul.