Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Deutsche Telekom prekonal očakávania a zvýšil kvartálny zisk

Na archívnej snímke logo telekomunikačného gigantu Deutsche Telekom (DT) v Bonne. Foto: TASR/DPA

Vzrástli aj tržby, v ich prípade však výsledok zaostal za očakávaniami. Dosiahli 26,88 miliardy eur, čo znamená rast o 2 %. Analytici však počítali s rastom až na 27,15 miliardy eur.

Bonn 12. novembra (TASR) - Nemecký telekomunikačný koncern Deutsche Telekom zaznamenal v 3. štvrťroku rast čistého zisku o takmer desatinu a v prípade prevádzkového zisku EBITDA AL prekonal očakávania trhov. V tomto ukazovateli firma opäť zlepšila celoročnú prognózu.

Deutsche Telekom v piatok informoval, že čistý zisk dosiahol v 3. štvrťroku 889 miliónov eur. Medziročne to predstavuje rast o 8,8 %.

Vzrástli aj tržby, v ich prípade však výsledok zaostal za očakávaniami. Dosiahli 26,88 miliardy eur, čo znamená rast o 2 %. Analytici však počítali s rastom až na 27,15 miliardy eur.

Na druhej strane, kľúčový upravený zisk pred úrokmi, daňami a odpismi po lízingu (EBITDA AL) prekonal odhady trhov. Síce mierne klesol, o 0,3 %, na 9,66 miliardy eur, analytici však počítali s poklesom až na 9,35 miliardy eur. Výsledky podporil rast biznisu v Európe aj americká divízia T-Mobile, ktorej počty zákazníkov rýchlo rastú.

Zároveň v rámci tohto ukazovateľa zvýšil Deutsche Telekom tretí raz celoročnú prognózu. Najnovšie odhaduje, že upravený EBITDA AL dosiahne za celý rok 38 miliárd eur. V predchádzajúcej prognóze počítal s týmto ziskom na úrovni 37,2 miliardy eur.

"Výsledky nášho biznisu sú lepšie, než sa čakalo," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Tim Höttges. "Po pozitívnych výsledkoch za prvých deväť mesiacov roka sme latku na rok 2021 o niečo zvýšili," dodal.