Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Developer vybuduje priemyselný park pri Žiline

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Po dokončení poskytne CTPark Žilina Airport prenajímateľný priestor vo výmere 145.000 metrov štvorcových (m2).

Žilina 30. marca (TASR) – Developer priemyselných nehnuteľností v strednej a východnej Európe CTP ohlásil vybudovanie priemyselného parku pri Žiline. Po dokončení poskytne CTPark Žilina Airport prenajímateľný priestor vo výmere 145.000 metrov štvorcových (m2).

Spoločnosť získala priemyselný park, ktorý sa stane CTPark Žilina Airport. "Park v súčasnosti pozostáva z troch moderných priemyselných budov, poskytujúcich 25.000 m2 logistických priestorov a priľahlých pozemkov s potenciálom vybudovať 120.000 m2 dodatočného priestoru. CTP už prevádzkuje CTPark Žilina, ktorý je umiestnený vo výrobnom závode Kia," informoval developer.

"Po získaní CTPark-u Košice v roku 2019 sme ukončili našu druhú transakciu s Immorent Slovakia s akvizíciou v Žiline. Táto obchodná dohoda posilňuje našu pozíciu na Slovensku a poskytuje väčší rozvojový potenciál vo veľmi atraktívnom Žilinskom kraji. Naším zámerom je začať s výstavbou novej budovy s rozlohou 24.000 m2 v danej lokalite už počas niekoľkých mesiacov, aby sme uspokojili rastúci dopyt nájomcov," uviedol technický riaditeľ CTP pre Slovensko Ivan Šimo.

CTP plánuje v najbližších dvoch rokoch investovať 200 miliónov eur, aby viac ako zdvojnásobila súčasné slovenské portfólio 460.000 m2 v 12 lokalitách. V súčasnosti má vo výstavbe 88.000 m2 v lokalitách v Trnave, Košiciach a Prešove.