Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

Developerská skupina CTP získala syndikovaný úver vo výške 278 mil.eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Pri hodnotení financovania banka zohľadňovala nielen ekonomický aspekt, ale aj trvalú udržateľnosť financovaných projektov.

Bratislava 24. mája (TASR) - Skupina bánk pod aranžérskym vedením Tatra banky poskytla developerskej skupine CTP syndikovaný úver vo výške 278 miliónov eur. Použitý má byť na refinancovanie nákladov na výstavbu logistických a priemyselných budov po celom Slovensku. Ide o jednu z najväčších realitných transakcií na slovenskom trhu za posledné obdobie. V piatok o tom informovala hovorkyňa Tatra banky Simona Miklošovičová.

Refinancovanie výstavby viac ako 35 logistických a priemyselných budov umožňuje spoločnosti CTP uvoľniť kapitál a reinvestovať do nových projektov, uviedla Tatra banka.

"Túto transakciu považujeme za míľnik z pohľadu objemu i komplexných štandardov syndikátneho financovania. Predstavuje tiež významný krok smerom k zníženiu celkovej uhlíkovej stopy pri aktivitách klienta a sme radi, že mu pri nich môžeme byť oporou," uviedla členka predstavenstva Tatra banky zodpovedná za korporátne a privátne bankovníctvo Zuzana Koštialová.

Pri hodnotení financovania banka zohľadňovala nielen ekonomický aspekt, ale aj trvalú udržateľnosť financovaných projektov.

"Syndikovaný úver nám umožňuje uvoľniť kapitál a reinvestovať ho do nových udržateľných projektov, aby sme mohli naplniť naše ambiciózne plány expandovať," uviedol finančný riaditeľ CTP Richard Wilkinson.

Skupina CTP je z pohľadu prenajímateľnej plochy najväčších vlastníkom, developerom a správcom logistických a priemyselných nehnuteľností v Európe, kótovaným na burze. K 31. marcu 2024 vlastnila 12 miliónov m2 podľa hrubej prenajímateľnej plochy v 10 krajinách, informovala Tatra banka na svojej internetovej stránke.