Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

DHL Express informuje o úprave cien na rok 2013

Každoročná úprava cien zohľadňuje infláciu, nákladové faktory odvetvia a investície do kvality služieb. Priemerné navýšenie sa celosvetovo pohybuje okolo 5 %

Bratislava 1. novembra (TERAZ.sk - OTS) – DHL Express, popredný svetový poskytovateľ medzinárodných služieb expresnej prepravy, informoval o úprave cien pre rok 2013. Upravené cenníky vstúpia do platnosti 1. januára 2013 a v priemere predstavujú navýšenie približne o 5 %.

Každoročné prehodnocovanie cien spoločnosťou DHL Express vychádza z mnohých aspektov a slúži na kompenzáciu zvyšujúcich sa nákladov, vrátane externých nákladov, ktoré sú mimo priamej kontroly spoločnosti a nemôžu byť kompenzované prostredníctvom zlepšovania produktivity. Rovnako na rast cien tlačia regulačné opatrenia, inflácia a vstupné náklady, ktoré sú špecifické pre expresnú prepravu.

Úpravu cien na rok 2013 zavádzame s jasným cieľom - udržať pomer ceny a hodnoty, ktorú pre zákazníkov vytvárame. Každoročné prehodnocovanie cien je dôležité pre zachovanie možnosti rozvoja a investícií do našej celosvetovej siete, ktorá tak i naďalej môže poskytovať zákazníkom prvotriedne prepravné služby,“ Daniela Mišurová, General Manager, DHL Express (Slovakia) spol.s.r.o..