Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

DHL Express otvorila nový terminál na letisku v Bratislave

Foto: DHL Express

DHL Express, popredný svetový poskytovateľ medzinárodných služieb expresnej prepravy spustil prevádzku nového terminálu na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika.

Bratislava 22. novembra (OTS) - Nová budova, postavená na zelenej lúke, je strategicky umiestnená v blízkosti diaľnice a s priamym spojením na letisko. Ide o najvačšie logistické centrum DHL Express na Slovensku, s plne automatizovaným systémom triedenia a odbavovania balíkov, čo výrazne zefektívni manipuláciu s medzinárodnými i vnútroštátnymi zásielkami.

Spoločnosť DHL Express bude vďaka novému systému schopná spracovať v priemere viac ako 20 000 kusov zásielok denne. Ku zvýšeniu efektivity a rýchlosti spracovania prispeje aj systém skenovania z 5 uhlov, ktorý dokáže určiť a zaznamenať veľkosť a váhu zásielky i destináciu, do ktorej smeruje. Za rok 2013 sa spracovalo viac ako1 700 000 kusov zásielok.

Terminál má 17 nakladacích rámp, 35 kuriérskych brán a rozkladá sa na ploche 3 900 m2. Z toho 2 200 m2 je vyčlenených pre operačné procesy a 1 700 m2 tvoria kancelárske priestory. Nová budova bude totiž zároveň slúžiť aj ako centrála DHL Express na Slovensku a bude v nej pracovať viac ako 250 zamestnancov.

Investícia do väčších skladových priestorov a hlavne do plne automatizovaného triediaceho zariadenia, podporená priamym leteckým spojením do Bratislavy, nám dáva ešte väčší priestor na zlepšenie servisu pre našich zákazníkov, a tým na upevnenie vedúcej pozície na trhu expresnej leteckej prepravy,“ vysvetlila Daniela Mišurová, generálna riaditeľka DHL Express (Slovakia) spol. s r.o.

DHL – logistická spoločnosť pre celý svet
DHL je najväčším poskytovateľom služieb v oblasti logistiky na svete. DHL je odborníkom nielen v oblasti medzinárodnej expresnej, leteckej, námornej, cestnej a železničnej prepravy, ale aj v zmluvnej logistike a na poli medzinárodných poštových služieb. Sieť spoločnosti pokrýva viac ako 220 zemí a teritórií na celom svete. Približne 285 000 zamestnancov ponúka zákazníkom služby na vysokej úrovni a detailnú znalosť miestnych trhov. DHL tiež prijíma svoju spoločenskú zodpovednosť podporou vzdelávania, pomocou pri zmierňovaní následkov živelných pohrôm a aktívnym prístupom k ochrane klímy a životného prostedia. DHL je súčasťou skupiny Deutsche Post DHL.

Tržby skupiny dosiahli v roku 2012 viac ako 55 mld. eur.