Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Diaľničiari: Nehnuteľnosť pri budúcej diaľnici pri Čadci zdemolovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Na stavbe sa momentálne podľa jej slov realizujú práce na nosných konštrukciách estakád a ďalších mostných objektov.

Bratislava 27. februára (TASR) – Sporná nehnuteľnosť na trase budúcej diaľnice D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec bola v utorok (26. 2.) zdemolovaná. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová.

"Na základe právoplatného rozhodnutia Krajského súdu v Žiline, ktorým bolo zrušené neodkladné opatrenie zdržať sa demolácie, stavebných prác a terénnych úprav na vyvlastnených nehnuteľnostiach, zhotoviteľ úseku D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec pristúpil 26. februára k demolácii tejto nehnuteľnosti vo vlastníctve NDS," priblížila Michalová.

Na stavbe sa momentálne podľa jej slov realizujú práce na nosných konštrukciách estakád a ďalších mostných objektov. "Zaisťujú sa svahy pred zosuvmi, prebieha tiež sanácia podložia pod násypmi. Realizujú sa vystužené oporné a zárubné múry," opísala hovorkyňa diaľničnej spoločnosti. Zároveň dodala, že sa prekladajú miestne komunikácie pre budovanie privádzača Podzávoz. Inžinierske siete dotknuté výstavbou diaľničného úseku sú zároveň podľa nej preložené. "Na stavbe pracuje v priemere 250 pracovníkov," doplnila.

Zhotoviteľmi takmer šesťkilometrového úseku diaľnice D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec sú spoločnosti Strabag, PORR a Hochtief CZ, zmluvné ukončenie stavby je naplánované na december 2020. Vybudovanie úseku by malo priniesť pre Čadcu a okolité obce bezpečnejšie dopravné riešenie, navyše sa vytvorí komfortnejšie spojenie medzi Slovenskom a susedným Poľskom a Českom.