Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Diaľničiari zaplatia za dokumentáciu D3 na Kysuciach 2,5 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Diaľničiari si v súťaži vyberali z troch prijatých ponúk, pričom pôvodne odhadovali cenu za zákazku na 7,894 milióna eur bez DPH.

Bratislava 2. septembra (TASR) – Dokumentácia na úsek diaľnice D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto vyjde Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) na 2,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zákazku zabezpečí pre diaľničiarov firma Dopravoprojekt. Vyplýva to z oznámenia o výsledku súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

Dodávateľ, ktorý uspel v súťaži, zabezpečí okrem iného vypracovanie zmeny dokumentácie na územné rozhodnutie a dokumentáciu na stavebné povolenie. Zaistí tiež dokumentáciu na ponuku, výkon autorského dozoru a výkon koordinátora dokumentácie pre stavbu tohto úseku D3.

Diaľničiari si v súťaži vyberali z troch prijatých ponúk, pričom pôvodne odhadovali cenu za zákazku na 7,894 milióna eur bez DPH.

NDS zároveň zabezpečí dokumentáciu aj na úsek rýchlostnej cesty R2 Jablonov nad Turňou – Včeláre, konkrétne za 688.866,25 eura bez DPH. Cena bola pritom pôvodne odhadovaná na 1,09 milióna eur bez DPH. V súťaži rovnako uspela firma Dopravoprojekt. Diaľničiari si v tomto prípade vyberali z piatich prijatých ponúk.

Zákazka zahŕňa vypracovanie dokumentácie stavebného zámeru, ale tiež dokumentácie na územné rozhodnutie pre stavbu rýchlostnej cesty R2 Jablonov nad Turňou - Včeláre v dĺžke približne 8 kilometrov.